Grattis Pia!!!!

Annas Scrapbooking var sponsor på Svensk Scrapbooking under januari månad. De tävlande skulle utgå från denna skiss och sedan ladda upp sina bidrag i Svensk Scrapbookings galleri.

Det vinnare fick var detta paket från Annas Scrapbooking:


Och vinnaren är PIA med detta bidrag!!!! Grattis Pia:-))

Paris Hilton på CHA 2009!!!

Hur crazy som helst verkar det vara på CHA i Los Angeles när Paris Hilton presenterade ett företag som säljer scrapbooking. Hon är deras säljande blingbling!!!
Vad tycker ni?Mera kärlek till folket!

Även jag har fått möjligheten att skapa med de härliga papprena från Maja Design och Making Memories. På kortet har jag använt "Heart Doily" och "Stiched heart" från MM och på flaskan har jag använt "Rosa Marina 8" från Majas serie Mina Vänner. De rosa blommorna kommer från Reprint och i mitten har jag använt självhäftande halvpärlor.


Love Notes...

...heter Making Memories rosa-röda kärlekslinje som kom in till Anna's för lite sedan. Hjärtan men också hjärtlösa :) fina mönster på två sidor gör pappren väldigt användbara - även efter Alla Hjärtans dag. Jag har gjort en LO med sk flätteknik efter månadens skiss på Svensk Scrapbooking. Testa den - flättekniken är jättekul att jobba med!
Jag har också använt en av de nya QK diesen som kom in i veckan. För att få lite struktur och färg på bladen har jag embossat dem i omgångar med vitt, rött och svart embossingpulver.

 
Av samma papper har jag gjort ett "shakerbox card", dvs ett kort med en skallra på. Passar bra till ex kort till nyfödda eller födelsedagsbarn. 
 

En favorit i repris är tagpocket-albumet jag gjort till min mor som Alla hjärtans dag-gåva. Jag brukar göra ett då och då, eftersom de dels är enkla att göra och alltid en tacksam present att ge bort. Det finns många tutorials runt om på nätet som visar hur man gör. Behöver du hjälp - hojta. Albumet är gjort med Maja Designs fina rosa serie.

Bokstäverna är Grungeboard, färglagda med distresser med ett lager distress stickles över samt avslutat med crackle
accent.

Två av mig!

Två kort har jag gjort denna vecka. Ville ha lite färg kände jag:-) Det översta kortet är gjort av Fancy Pants papper och utstansat (ljus, bokstäver och flyplan) från Quickutz.

Kortet här nedan är gjort på ett lila kort från Inkido ,mönstrat papper från Basic Grey och utstansade blommor från Quickutz nyheter som ligger uppe här:
http://www.annasscrapbooking.e-butiken.se/

Metallkrans

Metallkransen från Artemio kan man dekorera på mängder av olika sätt. Jag valde att utnyttja bladformerna på kransen och satte dit löv som jag gjort själv. Små rosor, lite band och en skylt med ett ljuvligt citat (There's a fine line between "hobby" and "mental illness") och det färdiga resultatet blev så här:Bladen påminner om björklöv och är inte alls svåra att göra. Här kommer en liten "tutorial" om du är sugen på att göra några du också:

Börja med att rita upp en lövform som du tycker är fin. Klipp ut den nedre halvan av lövet med en vanlig sax, och den övre delen med en mönstersax, jag använde deckle (riven kant).

 

Färga in varje löv med distressdynor i lämplig färg, jag använde Peeled paint. Kanterna gjorde jag lite mörkare med distressdyna Vintage photo som jag applicerade med en liten skumgmmidyna, i cirklande rörelser för att få mjuka övergångar.

 

När alla löven var klara la jag dem i en stor papperskasse och sprayade dem med Tattered angels glimmer mist, Antique brass. När de torkat så vek jag varje löv på mitten och fyllde i svaga bruna streck för att efterlikna ett riktigt lövs ådring.

Klart!


De vita rosorna har jag också gjort själv, med en enkel teknik som jag lärt mig av duktiga Tesa. Den får ni tjata på henne om en tutorial för!


Vårens kursschema är klart!

Kursschema våren 2009.

Lördag 7/2 kl 11:00-14:00 Kortkurs nybörjare. Allt material ingår.
Lördag 21/2 kl 11:00-14:00 Scrapbooking nybörjare. Allt material ingå. Medtag foton.
Lördag 14/3 kl 11:00-14:00 Korskurs nybörjare. Allt material ingår.
Lördag 28/3 kl 11:00 Scrapbooking nybörjare. Allt material ingår. Medtag foton.

Mer kurser och inspirationsdagar kommer under våren så håll utkik!

Anmälan är lika med betalning i butik eller bankgironr: 5912-7217 Ring eller mejla till butiken för att kontrolera om det finns platser kvar på kursen du vill gå.

Telefon 054-560302 eller mejl anna@annasscrapbooking.se

 Annas Scrapbooking, Gräsdalsg. 3 (huset efter Plantagen) i Karlstad.
Öppet Tis-Fredag 12-18, Lördag 11-15.

VÄLKOMNA!

Vill du lära dig mer om scrapbooking? Annas Scrapbooking gör en kurs för dig och dina bekanta, tex på en kick-off, tjejkväll, möhippa eller en heldag hemma hos er.
Mejla mig på anna@annasscrapbooking.se för mer information.

MÖHIPPA PÅ GÅNG?

Vi hjälper er att få en rolig & minnesvärd möhippa. Vi erbjuder er inblick i scrapbookingens förtrollade värld & ett fint album 6x6”. Alla deltagare tar med sig ett varsitt fotografi som har en anknytning till bruden, eller som har ett tema som ni själva bestämt. Ett foto som påminner just dig om dina minnen med bruden det kan vara ett foto från ett speciellt tillfälle eller ett foto på ett speciellt ställe. Kanske har man också en speciell sångtext, recept eller dikt som betyder något. Ta med detta, så finns de viktigaste förutsättningarna att skapa ett jättefint minne!

Annas Scrapbooking tillhandahåller verktyg, papper, limprodukter, dekorationer såsom brads, öljetter, band och annat som behövs. Varje deltagare får sedan scrappa en LO (albumsida) i storleken 6x6” med material som Annas Scrapbooking står för. Vi guidar er och finns till ert förfogande hela tiden. Detta klarar vem som helst, man arbetar efter egen förmåga! Den blivande bruden får scrappa en sida med alla namn på alla som varit med under dagen eller tex förstasidan på albumet om möhippan.
Detta album blir en perfekt gåva till bruden på bröllopsdagen, som ett litet minne över möhippan!

Tid: Vi kommer överens om dag & tid, max 2½ timma.
Plats: Annas Scrapbooking i Karlstad
Pris: 300 kr/person (minimum 5 personer) inkl. materiel, fika, & ett personligt album till bruden.

Äntligen Quickutz!!!

Nu ni har äntligen decembernyheterna från Quickutz kommit på plats. Dessa har åkt några turer i världen kan jag lova;-) Här nedan visas inspiration på de nya diesen och ett nytt alfabet. Erbjudande i e-butiken på ****!!!


Norsk inspiration!

Vilket trevligt mejl jag fick i dag. Papirdesign skrev och erbjöd sina fina skapelser till våran blogg. Om ni vill se mer av dem finns deras blogg här. Kanske köper jag in deras produkter i framtiden. Det avgör ni, vill ni ha dem?

Tack för inspirationen!

Ännu fler kärlekskort

Har ni tröttnat på Alla hjärtans dags-kort redan? Det har inte jag! Här kommer ett gäng till. Först ett "Gatefold card" med papper från Basic Grey, blommor från Petaloo och ett hjärta som jag skurit ut i cardstock och embossat med Cuttlebugen. Bokstäverna är QK Sophisticate, med ett lager Glossy Accents.

Sedan ett tre-delat kort med papper från Prima Marketing. Siffran 3 är en Thickers blingad med stickles. Runt alltihop har jag knutit en rosett av tyll.På insidan har jag använt en ljuvlig cleardekoration från Fancy Pants (polka dot border).
Siffrorna har jag stämplat med rosa färg och ritat svarta konturer med en tunn svart penna.

 

Olika kortvikningar är alltid kul, här är ett "Wiper card" som jag gjort enligt beskrivningen på Jan Tinks blogg. http://stampspaperscissors.typepad.com/stamps_paper_scissors/2007/02/wiper_card_inst.html


Jag har använt de nya pappren från Maja Design, rosorna har jag klippt ur ett av de vackra pappren. Hjärtat är urklippt för hand och lackat med Ranger's Crackle paint. Stämpeln är från Reprint, embossad med guld.
Sist ett kort med en oval utskuren med Coluzzles mall, bakom har jag monterat prickig filt från Creative Imaginations, dekorerat med urklippta hjärtan och handtextat en rad från Anna Irekvists underbara dikt om värme.


Nyheter inför Alla Hjärtans Dag.

Årets första nyheter har lagts upp i e-butiken. Det är massa dekorationer och papper som passar tex Alla Hjärtans Dag. Här nedan har jag även gjort ett kort av de nya papprena från Making Memories.


Album om kärlek

Jag fortsätter på kärlekstemat. Anna Irekvist har skrivit en underbar dikt om kärlek. Den passade så bra i detta Cascade album från Kaiser Craft.


Det handlar om värme

Det handlar om fingertoppar
Och om händer som vill bo i varandra.
Om att springa skrattande genom ösregn
Att göra fruktsallad och fläta ord
Och att dricka te tillsammans när nätterna förvandlas till morgon


Det handlar om tankeläsning
Och om smulpaj och bubbelskum
Om att gå i mörker och titta på stjärnor
Att inte behöva blunda för att våga få plats
Och att blåsa luft i varandras lungor tills bara skrattet finns


Det handlar om ögonskimmer
Och om glitter och såpbubblor
Om att ligga stilla och lyssna till varandras hjärtslag
Att tala samma språk och samma tystnad
Och att vara tryggt inlindade i stora luddiga närhetsfiltar


Det handlar om tvåsamhet som inte river sönder
Och om att minnas hur man andas
Om varmfamnar och enkelhet
Att gömma sej i tält av mjukhet tillsammans
Och att veta att &-tecknet mellan du & jag
egentligen är ett bindesträck


Av Anna Irekvist
Först målade jag kanterna på albumet med rosa akrylfärg för att matcha de fina pappren. Sidorna är sedan klädda med cardstock och mönstrade papper från Prima Marketing och Inkido. Primas papper är dubbelsidiga så det finns många mönster och färgkombinationer att välja mellan. De flesta av dekorationerna är urklippta ur ark från DC Paper. Bokstäverna är Grungeboard, Harlequin, målade med vit akrylfärg och blingade med stickles.

  
  

Här syns stämpeln från Reprint på baksidan av albumet. Jag har stämplat med en rosa Versa Color dyna och ritat i halva konturer med en tunn svart penna.
Smått och gott

Lite choklad är väl aldrig fel att ge till någon man tycker om? Här har jag klätt in en ask Marabou chokladhjärtan med papper från Basic Grey och dekorerat med en Grungeboard swirl, målad med akrylfärg pewter metallic och blingad med stickles Platinum. På tagen har jag använt en stämpel från Reprint och några swirls i kanterna. Blomman från Petaloo.  

Asken nedan är den som Petaloo blommorna låg i. Den har jag klätt med papper från Prima Marketing och dekorerat med ett hjärta utstansat i Cuttlebugen samt ett vintage foto inuti. Där finns också ett gäng blommor som jag stansat ut med den minsta av retroblom-stansarna. Swirlen är från QK Sophisticate.  


Biljetthäftet har en stomme av Prima Marketing papper. Själva biljetterna har jag gjort i MS word och skrivit ut. Mina biljetter finns här att ladda ner om du vill göra egna. Typsnitten jag har använt heter GeosansLight och Gabrielle. Ändra och fixa så det blir som du vill ha det! Innan jag häftade ihop dem så gjorde jag en perforering med hjälp av en sporre som jag drog längs en stållinjal så att det blir lättare att riva ut biljetterna. Stämplarna är från Reprint.
Alla hjärtans dags kort

Här är några kort som kan passa fint att ge till någon man tycker om på Alla hjärtans dag den 14:e februari.


Clearkortet har en kortbas av genomskinlig plast. Stämpeln på framsidan är från Reprint och alla mönstrade papper från Prima Marketing. När man använder genomskinlig kortbas så kan man dölja limprodukterna genom att sätta papper på båda sidorna. Blomman är en clearstämpel från Rhonna Farrer, stämplad med rosa akrylfärg. Akrylfärg passar utmärkt att stämpla med på glatta ytor, den torkar fort och sitter bra. Längs kanten har jag duttat lite med stickles. På baksidan finns ett hjärta med nyckel som är stansade med en QK die.

Slider-kortet nedan är gjort med papper från DC Paper. Slider-kort är lätta att göra och ger en garanterad wow-effekt! Hero Arts har
en video på sin blogg där du kan se hur man gör.

Även till detta kort har jag använt ett ljuvligt papper från DC Paper. Textstämpeln är från Reprint och embossad med guld. Hjärtana är utstansade i Cuttlebugen och embossade med en text-folder. Kanterna är chalkade med Chestnut Roan.


L*O*V*E

Mitt första uppdrag hos Anna var att skapa inför Alla hjärtans dag och några av de saker jag gjort ska ni få se här i bloggen. Vi börjar med de här romantiska tavlorna som passar fint till Alla hjärtans dag.
Stommarna är Bind-it-all Clip-boards i trä, 8x8 tum. Både fram och baksida är klädda med cardstock i ljusa färger. Sedan har jag använt flera olika papper från Prima Marketings, de är dubbelsidiga och helt underbara. Alla papper är distressade och chalkade med Flud Chalk (Chestnut Roan).


Bokstäverna är Grungeboard med harlequin-mönster som jag först målat med vit akrylfärg och sedan dragit med en guldfärgad Versa Color dyna försiktigt över så att rutorna ska synas lite bättre. Stämpelfärgen vill inte riktigt torka när man har akrylfärg under så ett tips är att spraya bokstäverna med fixativ (används oftast för att blyerts inte ska smeta ut, finns i konstnärsbutiker) innan man monterar dem på tavlorna.

Bilderna på de vackra paren har jag hittat på nätet, det finns många sajter och bloggar med gratis "vintage" bilder som man kan ladda ner och skriva ut på fotopapper. Här är några riktiga guldgruvor:


http://thevintagemoth.blogspot.com/

http://www.art-e-zine.co.uk/vintageresources.html

http://www.flickr.com/groups/collageimages
Under fotot har jag använt en bit vellum som fotomatta, där jag först klippt kanten med en mönstersax (riven kant) och sedan embossat med guldpulver.Här har jag rullat ihop en bit av ett papper med en världskarta på och bundit ihop med vanligt snöre. Samma snöre har jag knutit genom knappen (från YouDo) mitt i blomman. Lite stickles för extra bling.Blommorna är från Petaloo, Flora Doodles. De kommer i en söt liten ask som man kan altra när den är tom, ni ska få se hur min ask blev lite längre fram.Biljetterna är från Jenni Bowlin. Här och där finns halvpärlor utplacerade, de kommer från Kaiser.

Välkommen Ulrika!

Det är dags för Annas Scrapbooking att presentera en ny Designteammedlem. Ulrika är full av kreativitet och producerar massa fint för att inspirera oss andra. Välkommen Ulrika!!!!!!!!!!!!!!!!
Här följer en presentation av Ulrika och snart kommer ett inlägg från Ulrika själv där hon visar sina första scrappade alster för Annas Scrapboking. De är så fina!!!

Namn: Ulrika MacGregor
Bor: Flyttar snart från Falun till Karlstad
Född: 1970
Sysselsättning: Informationschef för Stora Ensos forskningsverksamhet (Jag är alltså omgiven av duktiga och kreativa människor som forskar om världens underbaraste material – papper – hela dagarna, kan ni förstå vilken dröm?)
Hur jag började med denna hobby? Jag ville ta hand om alla familjens fotografier och funderade på att börja digiscrappa. Men först ville jag bara prova på att scrappa med papper och ”riktiga” dekorationer för att få känslan för hur man bygger upp en layout. Jag gick en nybörjarkurs våren 2007 och blev fullkomligt såld på denna underbara hobby! Jag har alltid gillat papper och pyssel, så jag borde väl ha anat redan från början att jag skulle bli fast.
Favoritfärg? Jag gillar romantiska och mustiga färger. Rosa, rött, beige, grönt, brunt, vitt ...
Inspirationskällor: Alla dessa underbara bloggar! Jag har en diger lista som jag går igenom när jag hinner, där finns både svenska, norska, holländska och amerikanska bloggar. Det är också roligt att träffa andra scrappare, men tyvärr har jag ruskigt svårt att få något gjort då, jag pratar mest och kikar på vad alla andra skapar. Kul och inspirerande men inte särskilt produktivt!
Favoritleverantör: Jag är inte så petig när det gäller leverantörer, jag tittar mest på färger, mönster och material. Men när det gäller papper så har jag faktiskt en favorit just nu, My Minds Eye. Dubbelsidiga, vackra och med härlig kvalitet. När det gäller dekorationer och färger så gillar jag Tim Holtz.
Pryl som jag använder mest: Det måste vara skärmaskinen. Och min lilla vassa sax. Och mitt falsben. Och quickstiken som jag använder mycket mer än jag trodde från början. Och min Coluzzle förstås! (Ja, ja, jag vet att det stod pryl, inte prylar. Men försök själv ska du få se att det inte är så lätt att välja bara en!)
Teknik jag gillar: Att distressa på alla möjliga och omöjliga sätt.
Inom detta skulle jag vilja utvecklas och veta mer om: Konsten att stämpla! Jag har en del stämplar och använder dem så gott jag kan, men jag har på känn att det finns så mycket mer att göra! Sen skulle jag gärna bli bättre på att använda dekorationer. Jag har ofta känslan av att jag slutar lite för tidigt när jag dekorerar, jag ska nog försöka ta det ett steg till och lägga till lite nytänk och annorlunda dekorationer.
Vad tillför du till Designteamet? Förhoppningsvis kan jag komplettera det duktiga designteamet med min egen stil och kanske lite annorlunda idéer. Jag gör både layouter, kort och altrat så det kan nog dyka upp lite av varje från mig. Jag är en riktig mall-nörd och samlar på mig alla mallar på askar och konstiga vikningar som kommer i min väg. Lite sånt vill jag gärna bjuda på här hos Annas!
Övrigt: Jag är så lyckligt lottad att jag har en scrappande make! Helt plötsligt blev det inte alls så svårt att övertyga honom om diverse absolut nödvändiga investeringar till pysselrummet ... Och tänk så mycket roligare det är att ha någon bredvid sig när man pysslar! Tjocka katten Kitty brukar också var med, hon ligger i ett hörn på en pappershög med tassen dinglande farligt nära bandförvaringen. Och dottern vill också vara med och skapa nån gång då och då. Jag funderar starkt på att göra om vardagsrummet till pysselrum på en gång nu när vi ska flytta, det är ju ändå där mest hela familjen samlas om kvällarna!

Gott Nytt År!!!!!!!!!!!!! & REAN fortsätter.

God fortsättning och nytt härligt pysselår!
REAN fortsätter fredag 2/1 2009 kl 12-18:00 och lördag 3/1 2009 kl 11-15:00.
40% rabatt på allt i hela butiken :-)(ej e-butiken). Tex så finns det massor av mönstrat papper kvar.
Har ni sett vilka fina dies det kommer från Quickutz?