Somrigt ur mars-kitet och badhytter på rad

De blommiga och randiga Inkido-pappren ur månadskitet för mars inspirerade mig till en LO med somrigt tema. Tagen och banden är också ur kitet, och det är även den söta clear-blomman med blad.På tagen har jag stämplat med en
ny stämpel från Inkadinkado som Anna precis fått in till butiken. Mums säger vi om den!

På DT-träffen häromkvällen fick vi en superkul utmaning som jag verkligen gick igång på. Minst tre av de nya QK-diesen skulle användas och det var inga problem alls för de är helt underbara hela bunten! Från början var det meningen att det skulle bli ett "grattis-till-nya-huset"-kort, men när Tesa tyckte att det mer liknade badhytter på rad så fick det bli ett helt annat sorts kort istället. Ett kort till någon som drömmer sig bort till varmare breddgrader ...Swirlsen är även den en ljuvlig nyhet från Zva Creative, lite trasslig att använda första gången men det var det värt. Bling it on!

Små små små rosor!

Påsken närmar sig och i dag kom det in nyheter från Inkido som passar till påskkorten; stämplar, papper, spets och minirosor.
SassaFrasLass och My Mind Eyes har släppt så fina och färgglada papper och dekorationer. Jag hoppas ni gör något riktigt lekfullt med dem.
Månadskittet för APRIL finns nu ute och snart visar Designteamet vad ni kan göra med det.

Påsk-kort!

Påsken närmar sig och lite inspiration bjuder jag på här:

Ett kort där utmaningen var; svart cardstock, minst en ny die och lila dekorationer:

DT-träffen!

I går var det Designteamträff här och jag gav dem en utmaning som var en skissutmaning plus att de var tvugna att använda TRE olika dies från nyheterna. Tror ni det var en del muttranden ;-)
Gissa vem som vann?Utmaningsskiss till Designteamet!

I kväll ska vi har en Designteamträff här i butiken. Designteamet ska få en utmaning av mig och det som står på spel är denna kyckling. Den har varit med om en fallolycka så jag hoppas vinnaren tar god hand om den. Utmaningen är en skiss plus något hemlig som de får veta när de slår ner rumpan i kurslokalen.
Jag återkommer senare med bilder från träffen ;-)Använd gärna skissen och mejla och berätta hur resultatet blev. Kanske kommer den med i bloggen:-)
anna@annasscrapbooking.se

Mer från månadskittet

                                        
   
Jag har använt 3 mönsterpapper, två cardstocks och band från senaste kittet. Blinget har jag lagt till själv och det finner ni också i  Annas shop. Ta nu chansen att förse dig med ett paket!


Serieteckning eller en saga?

Åhh ni måste kika in de nya diesen från Quickutz!!!! De påminner om serieteckningarnas värld och de är användbara till tusen! Det är pratbubblor, pippifåglar som kan användas till påskkorten eller göra en fin tavla av. Hus och träd i olika storlekar mm.

Det har även kommit nya långa 12 inch dies som passar till Revolution med plattan. Moln och blommor :pompom: Jag har lagt upp dem
här.

Här nedan är det inspiration från Quickutz:

Flytt-REA!

I morgon börjar vårens första vårrensning i butiken. Jag behöver göra plats för flytten som sker senare i vår och därför erbjuder jag 40% i butiken och e-butiken!!!!

Erbjudandet gäller allt utom *NYHETER*, Squeeze Tool, varor i REA-kategorin (dessa är redan sänkta med 50%) och presentkort. Passa på att ladda upp med mönstrat papper, stämplar, lim, dekorationer och dies med mera inför vårens träffar runt om i Sverige.

Rabatten dras av manuellt efter din order har plockats. Ange Flytt-REA i meddelanderutan.

Erbudandet gäller till och med lördag 21/3 2009 kl 23:59 i e-butiken och torsdag-lördag i vanliga butiken (19-21/3 2009).

Obs!!! Det går INTE att ringa och lägga undan varor i samband med detta erbjudande.


Påsk och romantik i månadskitet

Månadskitet från Annas bjuder på superfina papper och dekorationer. Här kommer några kort gjorda med material från mars-kitet. På det första har jag använt Inkidos blommiga papper, där blommorna fullkomligt ber om att få bli urklippta! Ordet påsk är utstansat med QK Sophisticate. Ett lager lack på bokstäverna gör det hela lite extra läckert.


Och så lite stickles i mitten av några av blommorna ...Pappren är så underbara att de talar för sig själva. Jag gillar särskilt det med ljuvliga kärleksfulla ord, går att använda å tusen sätt ...Lite tyll under bandet (som är gjort av papper), och så några svarta knappar på rad.

Pärlor och lack förhöjer känslan på det sista kortet för idag.


Kort, layout & box med mars månadskit!

Jag har också pysslat med Inkidopappren från månadskitet och gjort lite av varje :)

Ett kort där jag använt blommigt Inkidopapper, journalingruta och bokstäver utstansade med QK alfabetet "Chocolate".
Ett kort med  "Blåbrun rand" och "Blå kärlek".En väldigt enkel layout med "Blå kärlek", Tiny Alpha siffror från Making Memories,
knappar och röda blingstenar.En box (den till höger!) med "Blå blomma" som överdel. Jag använde en kantstans som gjorde en fin spetskant och sen toppades det hela med primablommor som jag blingade med pärlor och microbeads.

Den andra boxen är en liten bonus :) Jag har bla. stansat ut en bakelse med QK dies och använt de gôrfina swirlbanden i grönt och rosa, mumsfilibabba! Jag har använt de nya, embossade Bazzill pappren till botten på båda boxarna.


Nu ska jag slänga mig i soffan och kolla vem som vinner melodifestivalen! /Heléne :)


Mer Pink Paislee och lite bling

Jag har använt samma papper som Anna i föregående inlägg och jag säger samma sak - LYCKA! Soligt och härligt och otroligt användbart är det, liksom övriga papper från Pink Paislee! Det fungerade perfekt i färgerna med ett äldre Fancy Pant-papper som fick bryta av rutorna något. För att få lite kontraster har jag använt nyinkomna svarta pärlswirlar från Zva som du hittar HÄR.


Trevlig lördag på er!


Pink Paislee!

Tänk vilken lycka det är när man hittar rätt foto till rätt papper! De som håller på med scrapbooking vet vad jag talar om;-) Denna gång var det lilla Edvin som hade rätt tröja för de nya papprena från Pink Paislee. Blommorna är från Prima.


Även här papper från Pink Paislee och "Hos Sjukgymnasten" är skriver med klistermärken från Making Memories. Blommor från Prima.

Slutligen ett kort gjort med samma papper som ovan. Stämpel är från Inkadinkado och färglagd med Tombowpennor. Din dag är utstansat med Storybook från Quickutz.// Anna.

Tombowpennorna!

Jag har testat det mesta i min jakt på en lätt färgläggningsteknik med bra resultat. Akvareller och distresser är det som jag hittills tyckt fungerat bäst, trots att jag har ett helt gäng promarkers liggande i lådan också. Promarkerna är ju otroligt bra om man vill göra något snabbt.  Sen kom Tombowpennorna och de är fantastiskt roliga att arbeta med. De kombinerar promarkerpennornas snabbhet med ett mjukare och resultat - mer likt det man får när man jobbar med distresser exempelvis. Tombowpennorna är vattenlösliga tuschpennor. För ett bra resultat behöver du alltså använda en stämpeldyna som INTE är vattenlöslig. Pennorna har två spetsar, en hård tunn spets och en penselspets. De kan användas som rena tuschpennor, och de flyter in i varandra vilket gör att man kan blanda olika nyanser med varandra - även utan vatten. Men bäst resultat får man (enligt mig) när man också jobbar med vatten.

Måla på färg där du vill ha motivet mörkast och måla sedan med pensel doppad i vatten och dra ut färgen på motivet.


Det finns flera möjliga hudfärger. Den som används här är 912.

Variationerna är oändliga, det räcker ofta att använda en färg till ett motiv eftersom man späder ut färgen med vatten.Men man kan också blanda färger med varandra för att få fler nyanser och färgskiftningar. I byxorna på hÄngeln nedan har jag använt en ljusare blå 452 och gjort precis som ovan, och avslutningsvis lagt in en mörkare blå 443 där jag vill ha en kraftigare skuggning. Likadant har jag gjort med den gröna tröjan, där har jag använt ljusare grön 140 och en mörkare 195.


Det går snabbt och det är enkelt att få ett bra resultat. Färgen går att blöta upp och bearbeta om och om igen, det som sätter stopp är kvaliteten på pappret. Bäst resultat får du på ett bra akvarellpapper.  

Ett exempel till:


Ett bra startkit får man med förslagsvis:
Hud: 912
Blå: 452 (bas i byxor och klänning på hÄnglarna ovan)
Brun: 879 (MÖRK, skorna ovan är målad med den)
och/eller (beroende på brun smak :)
Brun: 977 (ljusare, använd till håret på både pojken och flickan, och är färgprovet jämter ugglan ovan)
Grön: 195 (den mörkare i tröjan på pojken, köp hellre en mörk nyans till att börja med eftersom du lätt får den ljusare mha vatten)
Röd: 847 (går liiite mot cerist, använd på flickans kofta och kjol ovan)
Gul: 985 (är relativt mörkt gul, mot orange, men går att göra ljusare med hjälp av vatten. Använd i håren på hÄnglarna som ljus bas)

Sen finns det typ hur många fler färger som helst...

Lycka till!

Annas Scrapbooking flyttar sommaren 2009.

Annas Scrapbooking kommer flytta butiken till Arvika sommaren 2009. Affären ligger mitt på Kyrkogatan och är lätt att hitta. Den ska renoveras och kommer bli supermysig!!! Det kommer vara en invigning så klart med fina erbjudanden och kreativ inspiration när sommaren närmar sig.
E-butiken kommer inte att påverkas alls men mer info om öppettider osv kommer inför flytten.
Här nedan ser ni bilder på lokalen och det fina proppskåpet:-)Skapat med mars månadskit!

Jag har också fått delar av det kit som finns ute till beställning nu och i mitt paket fanns dessa ljuvliga papper från Inkido.
De kan kombineras hur som helst och här har jag använt mig av tre mönsterpapper till basen och blomman är utskuren ur ett fjärde. Återkommer med fler alster inom kort. Kram


Jannike´s LO-tolkningar av Mars månadskit!

Vilka härliga saker jag fick denna månaden av Anna! En liten del av det månadskit som går att köpa nu i mars! Ni kan bara inte missa det!
Jag hoppas jag kan inspirera er med mina LO´s!

Förutom det som fanns i paketet har jag använt de fantastiska Tombow-pennorna. Är så lycklig att Anna börjat sälja dem!
Jag kan bara inte vara utan dem! Jag målade bl a swirlsen (grunge) med dem.
 Jag har använt mig av akrylfärg: rosa och glitter.

TOP 10 är en stämpel som jag fick med i min del av kitet!

Den transparanta delen på "drömmar" så har jag målat med glitterakrylfärg och sedan med svart vattenfast tusch.

Jag har ritat och doodlat (vilket ord!) en hel del på fri hand! Älskar att göra det!

Du hittar allt hos Anna. Har jag missat något och du är nyfiken! Fråga!!

Lycka till och ha en härlig stund!!