Egen kalender.

Här är kalendrarna som många av er köpte i fjol och som ni nu har börjat frågat efter. Ni som inte provat dessa borde göra det.
Tre plastfickor längst fram och en längst bak ger dig möjlighet att skapa din egen personliga kalender. Perfekt att ha med sig och visa vad scrapbooking är!
Dagbok vecka per uppslag skolår 0809. (juli08-juni09)
Löstagbar linjal.
Material:
Spiralkalender med omslag i polypro.
Finns under *Nyheter* och i begränsad upplaga.
Till vänster ser ni A5-formatet och till höger A6-formatet.
image564
image565
Längst bak finns det telefon och adressbok. Det finns även masa matnyttig information som tex hur många centimeter det går på en inch och när länderna firar just sin nationaldag:-)


Triss i enkla kort.

Har ni någon favoritstämpel för tillfället? Just nu har jag Inkidos Blomcirkel som jag använder till allt tycker jag.
image561
Här är några enkla kort som jag gjort nu snabbt. Punchinellan har jag stansat ut med en cirkelstans till blomman:
image562
image563

Punchinella!

Nu har vi utökat sortimentet med det senaste att dekorera med; Punchinella. Dessa remsor är roliga och lätta att använda. Du klipper ut den bit du vill använda och sen sätter fast den med tex häftapparat.
Här nedan ser ni en LO som Diane har gjort med Punchinella:
image559
Här är en bild på vilka färger som finns i e-butiken under *Nyheter*:
image560

Dt alster för maj månad

image554

image556

image557

image558

Den här månaden var Anna snällare och vi fick vara med och välja ut egna papper;-) Jag valde papper ur en av Fancy Pants nya kollektioner. På min monokromatiska layout är dock cirkeln urklippt från baksidan av ett cosmo cricket papper. Det här var för övrigt första gången som jag medvetet försökte scrappa i en endast en färgton. Det var riktigt skoj och det enda jag fuskade med var den bruna pennan på biljetten, prövade dock med vit först...

Stickles...Bara till jul?

Nu ska jag göra ett första försök att ladda upp här i bloggen. Jag ber om ursäkt om bilderna blir för stora eller något annat. Då rättar jag till det lite senare.
Jag har varit så sugen på att använda mina stickles, de är ju så beroendeframkallande!
Men jag har knappt använt dem till annat än julkort, men det måste väl fungera att ha till andra kort också!
Denna månad är det fullt med aktiviteter, så jag har begränsat med tid och utrymme att skapa, men skapa vill jag ju ändå!
Även om det blev lite enklare kort, så har jag försökt använda mig av lite olika tekniker.

Här kommer först några sommarkort:

Till detta kort använde jag Fancy Foam Flowers Snkn treas. Fjärilen maskade jag med hjälp av Daydreams: Titles and Tags, istället för att använda mig av själva fjärilen, använde jag mig av "restprodukten" Hålet efter fjärilsvingarna, det vi i vanliga fall slänger. Fluid chalks är perfekt att använda!
image547

Kort nr 2 så använde jag det härliga svenska "Simma Lugnt - Näckros" av Pysselgumman, som jag rev sönder, så att kanten inte skulle bli så rak.
Jag har även använt stickles på det vita fältet och doodlat. Brads, band och 3D-kuddar är bra att ha!
image548

Det tredje sommarkorten är gjort av det mustiga och härliga papper från DCWV.
Lite knappar och 3D-kuddar, så blev det klart!
image549

Här syns tydligare att en del av fjärilarna sitter på 3D-kuddar.
image553


Med underbara stämplar från Inkido (Tro hopp-G) och See-D Så skapade jag några Kärleks-kort!

Det första har jag använt mig av ett tårtpapper. Jag la ut hela kortet en vacker baksida också och vek det sedan på mitten. Jag använde mig av fluid chalk (kan man leva utan dem?) Jag har på frihand doodlat  och gjort små hjärtan med stickles. Jag använde mig av en bit vitt tårtpapper för att få en spetskant på kortet. I det tomma utrymmet kan skriva en hälsning eller något annat.
image550

På Fancy Pants Daydream tags, så fanns ett hjärta som jag använde på nästa kort. Riva och klippa ut, placera på 3D-kuddar och stickles fullbordade detta kortet.
image551

På detta det sista kortet lekte jag med svart och vit. Jag kunde inte låta bli att ta upp det röda i stämpeln och "blinga" i det sv/v.
image552

Hoppas jag kunnat ge inspiration till några att prova några nya tekniker.

Vinnarna...

i gårdagens utlottning av diverse priser under Öppet Hus-kvällen är:
1. Anna Andersson.
2. Ann Ericsson
3. Margaretha Björklind

Grattis till er! Välkomna att hämta era priser.
image537

Bokmärken...

... är kul att göra - det har jag lärt mig av Diane (tack!!!). Hittills har det blivit två varianter. En bok fick sätta livet till (Porsh och lavendel - såg tillräckligt tråkig ut i bokhyllan där den stått i tio år utan att bli läst) och så stämplar från Cherry Pie - fjärilarna är heatembossade och klockan har fått ett lager av crackle accent. 
image534

Det andra är gjort av Basic Greys Sultry-papper och det ska jag ha under lata sommardagar i hängmattan. Och när jag känner att det är dags att gå in och städa ska jag läsa citatet och tänka om. Kanske!
image536

REA och massa inspiration!

I morgon 22/5 2008 kl 18:30-21:00 är det ÖPPET HUS. Monika från Metalimo kommer för att ge oss inspiration med teman som examen, student och bröllop.
Det kommer vara erbjudanden  med rabatt upp till 50% och utlottningar.
Ni vill inte missa detta!
VÄLKOMNA!
Här nedan har jag gjort ett smycke/namnbricka av grungeboard, utstansade bokstäver (Quickutz) och jag har färgat in Grungboarden med Dabbers.
image533

Välkommen Jannike!

Nu äntligen har vi fått en DT till. Jag har gått och funderat länge på om det inte var dags att få tillökning i Designteamet. Och det ena leder till det andra. Jannike vann nämligen en av tävlingarna på Cybercroppen och jag gillar det jag sett av hennes alster. VÄLKOMMEN JANNIKE!

Här kommer en presentation som även finns under fliken Designteam på hemsidan:

Namn: Jannike Nilsson
Bor: Halmstad
Född: 1961
Sysselsättning: Rektor

Hur jag började med denna hobby? I hela mitt liv har jag klippt och klistrat, som jag kallat det innan ordet scrapbooking blev populärt. Jag har gjort julkort i säkert 10 år och upptäckte scrapbooking på nätet kanske för 5-6 år sedan. Men livet tillät mig inte att hitta tid och utrymme att skapa, däremot shoppa, vilket jag gjorde! Men för ca ett år sedan skapade jag äntligen mitt eget scraproom (pyttelitet, men dock ett eget utrymme!) och började på allvar skapa och sedan dess har det varit en stor del av mitt liv. Jag har alltid haft ett behov av att skapa och har virkat, broderat, målat porslin m.m. Jag hade turen och fick mycket utrymme att skapa i mitt arbete när jag var fritidspedagog. Nu när jag är rektor har tiden varit obefintlig under flera år, men nu återerövrar jag mitt intresse och bara älskar det!!! Jag lär mig något nytt dagligen och jag hoppas att jag kan inspirera någon att skapa. Jag har alltid någon LO på gång i mitt huvud som bara måste ut eller letar ideér! *s*

Favoritfärg? Oj, hur ska jag kunna välja!? Men är väldigt förtjust i svart, vitt, rött, brunt, grönt, alla orange toner och den nya ljusgröna färgen. Jag har svårast att scrappa i blått och rosa, en riktig utmaning!

Inspirationskällor: Jag ÄLSKAR utmaningar, skisser, internet, böcker och tidningar från alla världens hörn!

Favoritleverantör:Just nu Heidi Grace, Fancy Pants och...och...och många, många fler. Skapar gärna även i bara cardstock, Bazzill är favorit!

Pryl som jag använder mest: Plånboken! *s* Och skärmaskinen, pennor, sax, fluid chalk, scrappy glue!

Teknik jag gillar: Chalka, doodla på frihand, riva sönder papper, stämpla, 3D och just nu maskning.

Inom detta skulle jag vilja utvecklas och veta mer om: Allt! Eftersom jag är självlärd, så inser jag att ju längre jag håller på desto mer grundteknik behöver och vill jag lära mig. Borde bli bättre på journaling!

Vad tillför du till Designteamet? Hmmm....svårt att veta ännu. Men jag ÄLSKAR att prova nya tekniker och stilar! Jag brukar säga att min stil är att inte ha någon stil och att jag har väldigt osvensk stil (vad nu det är *s*)! Jag har en vän tillika min linedanceinstruktör, hon har ett talesätt som jag tycker passar även inom scrapbooking: "Det finns inga fel, bara variationer!" Jag tror också att jag ibland kan tillföra LO´s som innehåller även större barn/ungdomar och andra bilder, eftersom jag lämnat småbarnsåren bakom mig (å andra sidan har jag väldigt många småbarnsbilder sparade! Ni vet, från den tiden digitalkamera inte fanns! *s*).

Övrigt: Jag känner en otrolig stolthet att få tillhöra Annas DT-team och detta ska bli så superkul!!!

Till sist ett eget komponerat ordspråk från mig:
"Den du skrattade minst med idag, den ska du skratta mest med i morgon!"
Och från min favoritskald Oscar Wilde:
"Be yourself, everyone else is already taken!"

Dessa är gjorda av Jannike:
image527image528image529image530image531image532

Månadsutmaning maj!

Hemma hos oss är Nalle Puh populär och när en liten tjej ser en film närmare 100 gånger så är ju inte så konstigt om en del uttryck fastnar.  "Tänk, tänk, tänk...", "Nu kom jag på det!" och "Vilken härlig dag!"  säger Smulan ganska ofta och jag är säker på att det är citerat från Puh och Nasse i filmerna :-)

Utmaningen för maj månad blir att fota och scrappa utifrån ett citat. Citatet väljer du själv, sen gäller det ta ett foto som passar till citatet och sen scrappa det hela. Ladda upp din LO i galleriet (i albumet för månadsutmaningen)senast 31 maj kl. 23.59. Det kan bli du som vinner ett najsigt paket med journalingprodukter! Lycka till! /Heléne

image526

Jenni Bowlin...

...gör härliga papper! Så fast aprils DT-kit var BESVÄRLIGT var det också jättekul! Jag som aldrig scrappar i rött fick rött så det räckte och jag gillar det. Jag skar in lite av det identiskt lika svarta pappret för att ändå tona ner det röda något. För att få lite vatten-känsla har jag använt glittriga sugercoated Doodlebug-bokstäver och gjort "vattendroppar" på blomman av Glossy Accent.
image523

Jag har också gett mig på denna månads DT-uppdrag som innehåller Fancy Pants papper och clear-dekorationer. Jag gillar clear!
Först ett clearkort med en clear-ram
image524
Och så en LO
image525


31-år och fotograf.

Under tiden vi väntar på att hemsidan ska komma igång igen kan vi vara kreativa!
Jag har gjort ett kort till en som tar mycket kort, fyller 31 år och önskar sig en cykel.
Cykel och blad är från Quickutz, blommor från Prima tag och siffror är Grungeboard. Stämplarna kommer från Inque Boutique
image522

Ni som vill vara med och tävla i cybercroppen så kommer här några av tävlingarna så ni kan göra dessa under tiden vi väntar på att hemsidan ska vakna till liv:
Gör en enfärga lo i storleken 6x12 utan mönstrat papper.
Ett konfirmationskort.
Gör en LO där ni använt foamstamps och brads.
Ett kort som innehåller tidningspapper men inte är fyrkantigt.
Gör något som är rosa & orange! Kort, scrapbbokin eller altrat, allt äe välkommet!
Chocka mig! Gör något galet!!!!!!!
Skissutmaninge för både kort och scrapbooking:
image521


Vad händer?

Det undrar jag med! Annas Scrapbookings hemsida med galleri, forum, ordlista mm ligger nere och jag kommer inte heller in på min mejl för HELA www.active24.se ligger nere:-(
Jag är lagomt hysterisk och stressad!!!!

Band i metervis!

Här är fortsättningen på de elaka kitten. Kittet som jag fick av Heléne ska jag vänta med för jag letar efter det perfekta kortet:-)
Men här har jag gjort ett pojkkort och använt pappaer från Basic Grey och stämplar från
Inque boutique
image518

Fasters Band LO är gjord på papper från Fancy Pants
 och massor av band!
image519

// Anna.

Elakt kit...

I senanste kittet Designteamet fick så var jag inte snäll. Jag blandade hej vilt och fick trippelt tillbaka! Jag fick nämligen tre spännande påsar av dem som jag skulle skapa något med.
Av Diane fick jag jättefina bruna (Diane älskar brunt!) och rosa papper och sen hade hon lagt i dekorationer som gick i rött och orange. Spännande. Jag valde att dela upp kittet. Här är en LO i 6x12 med dekorationerna:
image517
Pappret är enfärgad cardstock, dekorationer är knappar, floss och cleardekoration med glitter från Fancy Pants som jag limmat på en vit bit papper som jag skrivit på. Sen har jag doodlat med en vit penna och de vita sträcken på blåa pappret är vit dabbers.
// Anna.

Clearkort.

På Scrapevent 2008 fick vi bekanta oss med kort gjorda på overlays. Har ni inte gjort ett kort av plast så pröva det. Här nedan har jag använt Overlay från Hambly, Ugglan är från Inque boutique och färglagd med Promarkerpennor. Blomman har jag rivit och klippt. På insidan är det biljetter från Jenni Bowlin.
image515
image516
Trevlig kväll!
Anna.

Tagmaker.

Det har kommit en ny produkt i mina händer; Tag Maker från Making Memories. Den är inte ny i scrapbookingvärlden men för Annas Scrapbooking (finns i e-butiken)är den ny. Det är ett handtag som man klämmer ihop för att klämma fast ramar runt tags.
Så här gör man:

1. Välj vilken ram du vill ha på tagen.
image509

2. Välj papper och rita av mallen som medföljer ramarna:
image510 

3. Klipp ut tagen:
image511 

4. Kläm fast pappret i ramen från baksidan:
image512 

5. Stoppa i hela tagen i Tag Makern och kläm åt:
image513 

6. Färdig! Jättelätt och variationen är oändlig. Ramarna finns i olika former och storlekar.
image514

Aprils månadspaket

image505

Här är det paket jag fick att skapa med under april månad och nedan är resultatet... (Ber om ursäkt för den dåliga skärpan)

image506

image507

image508