Minialbum Alla Hjärtans Dag

Såg ett sådant fint album i en tidning och scrapliftade det albumet :-)
172081-34
Papper är från Basic Grey Blush och bokstäverna (de stora) från Tangerin. Pilen från Revolution och blomman från Bosskut.
172081-33
Hjärtat, blomman och sthärnorna är utstansat med Bosskutdies. På hjärtat har jag 3D-lack.
172081-32
Även dessa figurer är utstansade med Bosskut och papper från Basic Grey och lite Floss runt om.

Alla Hjärtans Dag

Det är inte så lätt att komma på den perfekta presenten till Alla Hjärtans Dag. Här kommer jag med en idé: Gör ett checkhäfte fyllt av kärlek!

Tyvärr har jag inte hunnit göra några checkar ännu, men de kommer under veckan.

Jag har använt de söta checkhäftena som är färdigbigade och klara. Jag har stämplat med en Badanka-stämpel och målat den med distresser. Hjärtat är även täckt med rött glitterlim. Kanterna är chalkade med dels torrchalks och ytterst ett drag av Adirondackdynan Red Pepper. Bokstäverna är stansade med 'Frankie' skinnimini från qk.
172081-31

Inuti ska det sedan bli lite olika checkar som ska perforeras i ena kanten så att man faktiskt ska kunna använda dem.

Kika in under veckan så kommer fortsättningen :)

//Agneta

Minibags

Titta så söt väska som hittat till Annas Scrapbooking:
172081-29

Den finns i färgerna rosa, grön och blå och ligger under Nyheter och Övrigt i e-butiken.

Alla Hjärtans Dag

Snart är det dags för oss att skicka kort till nära och kära!
172081-28
Här har jag använt en stämpel från Kortmakaren som jag färglagt med distresser och papper från Basic Grey. Alfabet och de andra diesen är från Bosskut.
Lycka till med era kort!

Babylåda

Nu under våren föds det många bebisar och du kanske vill göra en låda och lägga lite babysaker i? Här ser du en jag gjort:
172081-27

Materialet som jag använt är akrylfärg, papper från Basic Grey, dies från Vixen alfabet (Quickutz) och tags, blommor, stjärna, napp och strumpor är från Bosskut och så har jag använt Tacky Pva Glue för att fästa allting.
172081-26

Anna.

Tacky Pva Glue

Ett nytt lim från Glue Dots. Det torkar snabbt och lätt att använda. Munstycket är smalt så det är bra även till detaljer. När Tacky Pva Glue har torkat så är det genomskilnigt, innehåller 30 ml och är syrafritt. Detta lim finns på www.annasscrapbooking.e-butiken.se under "Glue Dots".
172081-25

Att göra en bakgrund

Efter att ha bläddrat i Simply Stamping så blev jag otroligt inspirerad och satte mig för att göra lite bakgrunder. Nu har jag massor av bakgrunder så nu är det bara att sätta igång att göra kort. Så vad var det då jag gjorde?

Du behöver: OH-plast, glossigt papper, 3d-lack, distressrefiller, brayer, gärna en tidning som underlag

Jag började med att droppa ut två droppar 3d-lack stora som enkronor på ett av OH-arken.
172081-17


Sedan tog jag distressrefiller i tre olika nyanser och droppade ut. Jag valde Spiced Marmalade, Aged Mahogny, Worn Lipstick.
172081-18


Efter det la jag på det andra arket av OH-plast ovanpå och tog fram min brayer och rullade fram och tillbaka uppåt och neråt och på härsan och tvärsan.
172081-19


När jag tyckte att allt var tillräckligt utsmetat så slutade jag. Då var jag glad att jag hade tidningen, för det hade kommit ut lite färgkladd på den.
172081-20


Då tog jag två glossiga papper och la dem med matta sidan mot varann och så placerade jag dessa mellan OH-plasterna. och så brayade jag lite till.
172081-21


Nu så tog jag då bort OH-plasten som man kan spara till något kommande projekt, tänk bara på att de är kladdiga som attan! Lite snabbhet är rätt bra oxå, för mina glossiga papper fastnade gärna i plasten upptäckte jag.

Så efter detta hade jag alltså 2 OH-plaster med mönster och 2 glossiga papper att leka vidare med.
172081-22


Det jag upptäckte var att jag använt väldigt starka/mörka färger så jag får nog stämpla med vitt på dem eller embossa ljust på dem för att få motivet att framträda tydligare. För att kunna fortsätta med min plan till kort gjorde jag därför en ljusare bakgrund där jag använde färgerna Dried Marigold, Worn Lipstick. Resultatet blev dessa två papper. Jag provade även att göra en stor klutt med 3d-lack och droppa färgerna däri och det fungerade perfekt det med.
172081-23


Detta fick ligga och torka. Eftersom det är 3d-lack så blir det liksom lite räfflig yta, svårt att förklara......

När det var torrt tog jag fram mina stämplar och funderade lite och så pysslade jag lite till och vips hade det blivit ett kort. Såhär blev det.
172081-24

(Lite snett, men det bjuder jag på :) )

//Agneta~ Bling, massor av bling ~

Månadens DT-paket innehöll massor av blingpapper och det var verkligen en utmaning att göra ett kort med bara bling-papper från Bazzill.

Håll tillgodo:

172081-16

Fortsatt trevlig helg!
~Veronika


Glue Dots Photo Dots

Har ni inte prövat Glue Dots till er hobby än så är det hög tid nu! Glue Dots släppte en ny produkt före jul och den är mycket användbar till att fästa papper, dekorationer eller foton.
172081-15
Photo dots™ Ny limprodukt från Glue Dots™ med säljstart december 2006. Photo dots™ är en ny kristallklar limprodukt. De är flyttbara, vilket är en fördel när man fäster sina foton eller andra föremål och vill prova sig fram till rätt position. Unikt är att dom fäster mycket bra på dom flesta underlag och är mycket lätta att använda. Åter igen ett kristallklart lim på liner, lätta att fästa direkt från rullen,
9mm i dia.
Förpackningar Boxar: 200 st/fp. Texten är hämtad från: http://www.gluedotsuk.co.uk/ Klicka på den svenska flaggan uppe i vänstra hörnet för att komma till svenska sidan.

Scrapbooking på TV!

Det är många som undrat om vi har bilder ifrån när Annas Scrapbooking var på TV 4 och visade scrapbooking och rubberstamping. Och det är klart att vi har!
172081-11
All packning som skulle med till studion.... Inte ett dugg överdrivet:-)

172081-12
Helene i Designteamet sitter och förbereder lite. Det var saker över HELA hotellrummet.

172081-13
Här satt vi, Helena, Anna och Helene, under direktsändningen och scrappade och stämplade. Vi hade mer grejer på bordet under sändning, här hade vi börjar att städa.

172081-14
Klart vi ska ha en gruppbild med Tilde! I bakgrunden ser ni våran alldeles egna Fuglesang som åkte upp i rymden några timmar innan vi gjorde TV debut.

Flower Collection

172081-10
Dessa underbara dekorationer kom till butiken i dag! Innehåller olika blommor och två olika band. Finns i färgerna: vit, brun, blå, gul, lila/ grön, röd, lila/ blå, rosa/ grön.

Scrappa eller stämpla bombiner

172081-9
Man kan scrappa nästan allt! Här har Ann stämplat och scrappat tre bombiner. Dessa kan sedan användas som dekoration på kort eller LO´s.

Scrappa en canvas

172081-8
Om ni ska ge bort en personlig present till någon ni tycker om eller någon liten bebis så är det perfekt att använda canvastavlor som grund.
Börja med att färga in canvasen med akrylfärg. Sätt fast alla papper med Glue Dots. Tänk på att inte trycka på själva canvasduken från framsidan utan vänd på tavlan och tryck från baksidan. Duken kan töjas ut annars.
Lycka till! Det är jättekul att kunna hänga upp scrappade saker på väggen.

Twinklar eller Twinklings

172081-3

Dessa burkar med färg kallas Twinklings. De är perfekta att färglägga stämplade motiv med eller foamstamp.
172081-6 På detta kort har jag penslat på Twinklings på foamstamps och sedan stämplat på pappret.

Snögubbe Här är det en tavla som blivit färglagd med Twinklar.

Det blir ett skimmer på färgen och det finns massor av kulörer.
Det är lite svårt att se vilken exakt färg det blir av färgen genom att se på färgen när den ligger i burken. Därför har Veronika i Designteamet gjort en färgkarta som finns under FÄRGER  på www.annasscrapbooking.e-butiken.se

Här nedan ser du ett exempel:
172081-5

Precision Paper Trimmer

172081-2
En stor och rejäl skärmaskin som slipar skärbladet varje gång du skär. Pappret ligger stadigt på plattan eftersom du har en magnetisk list du kan lägga på pappret eller som stöd när du ska mäta. Maskinen är ihopfällbar och tar därför inte så mycket plats om du ska ställa bort den eller på träff. Tydliga markeringar för olika mått tex A4.

Välkommen till Annas scrapbooking!

Logga
Annas Scrapbooking dekorerar fotoalbum och kort. Nytt för 2007 är att en blogg ska sätta fart på ditt scrappande och stämplande.