Hur du viker en påse!

Nu ska jag försöka mig på att beskriva hur du viker en påse :-)

1. Bestäm dig för hur stor/liten du vill att din påse ska bli. Med 5 cm på bredden blir påsen liten och med 7 cm blir det en ganska rymlig påse. De små genomskinliga är 5 cm och den svarta är 7 cm på bredden. Till den större påsen blir ett 12"x12" alldeles lagom och det är en sån jag kommer att beskriva här nedan. Till 5 cms påsen gör du likadant förutom att du får klippa bort lite mer papper runt om.



2. Ta ditt pappersark och gör 4 stycken vertikala fält, var och ett 7 cm brett (om du har en skärmaskin med bigblad så går det på ett kick, annars funkar det att markera med baksidan av en matkniv också. Grejen är att du vill markera och "hjälpa" pappret att vika sig just där du vill genom att biga det, annars viker det sig lite som det vill). På slutet blir det ett par cm kvar-spara dem! Gör en horisontell markering 7 cm från nederkanten (den biten kommer att bli botten). Bestäm hur hög du vill att din påse ska bli och skär bort en remsa i överkanten om du vill att den ska bli lite lägre. Använder du ett papper som bara är mönstrat på ena sidan? Ett tips isf är att biga en linje ca 1 cm ner från överkanten; då kan du vika ner den kanten sen och slipper att den vita baksidan syns i öppningen på påsen.


3. Här syns markeringarna ganska tydligt; 4 vertikala fält + en liten snutt längst ut och den horisontella markeringen nertill på pappret. Klipp bort den lilla rektangeln som blir längst ner/längst ut.


4. Klipp längs linjerna upp till den horisontella linjen.


5. Vik längs alla markerade linjer, så blir det lättare sen.


6. Om du använder mönstrat papper så limmar du ner den lilla kanten upptill på påsen först. Sen limmar du den lilla remsan på långsidan och fäster ihop det hela till ett "rör" :-)

7. Dags att limma botten! Vik helt enkelt in "flärparna" en efter en och limma ihop dem. Limma ända ut i kanterna så att det inte blir fula glipor längs nederkanten. Justera lite så att botten blir kvadratisk.


8. Gör ett liten veck på var sida där öppningen ska vika ihop sig och kläm ihop. Beundra din snygga påse och dekorera den vackert!


Lycka till! Fråga gärna om något är oklart, det var banne mig inte lätt att försöka förklara detta i skrivna ord :-)

Kommentarer
Postat av: Busan



Ooo, perfekt!

Ska försöka mig på att göra en sådan påse med lite godsaker i till helgens inflyttningskalas :)



2008-10-31 @ 05:44:50
Postat av: Johanna

Vilken bra beskrivning! Skulle du kunna tänka dig att låta Pysselskolan få publicera den?

Postat av: Jessica

Vilka tjusiga påsar! Och bra beskrivet, inte alls svårt att förstå! Detta får bli årets julklapp, fyllda med lite hemma gjort godis till alla de som vi inte köper klappar till :-)



2008-11-12 @ 15:27:40
URL: http://rostberg.blogspot.com
Postat av: annanym(an)

fattar nada. sårri.

2011-06-08 @ 20:55:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback